Top 5 beneficii ale usturoiului

usturoi

Majoritatea românilor sunt mari iubitori de grătar sau fripturi, dar parcă acestea nu au aceeași savoare fără un pic de mujdei sau un sos de usturoi lângă. Când gătim ceva, în general, nu ne gândim dacă să punem sau nu usturoi, dar cât de mult. Cu toate că este deja atât de populară, nu toată lumea știe că această legumă, nu numai că are rol de condiment, dar și de medicament.

În acest articol voi prezenta topul 5 al beneficiilor usturoiului.

1. Susține vindecarea rănilor

Se mai întâmplă să ne mai lovim de un colțar, ne putem tăia din greșeală cu un cuțit când preparăm vreo rețetă sau chiar să avem o pisică extrem de jucăușă cu gheare ascuțite. Micile tăieturi sau vânătăi, cu toate că nu sunt grave, pot fi deranjante. Usturoiul, mai exact alicina pe care o conține, este un tratament natural ce are proprietăți calmante și îi redă pielii netezimea și elasticitatea.

2. Este antiinflamator

Vorbind tot de răni superficiale, usturoiul are proprietăți antibacteriene și poate acționa ca un antibiotic natural, dar fără a ne îngrijora de efectele secundare. Acesta trebuie tăiat și aplicat pe rană pentru a avea efect.

3. Luptă împotriva problemelor inimii

Utilizarea regulată a usturoiului întărește vasele de sânge și astfel poate reduce apariția problemelor cardiovasculare. Este recomandat pentru reducerea nivelului mare al tensiunii arteriale.

4. Întărește sistemul imunitar

Mai ales în timpul iernii sau al perioadelor mai reci, este recomandat să consumăm mai mult usturoi. Poate preveni răcelile și gripele, oferindu-ne șansa de a ne bucura de aerul de afară fără a ne face prea multe griji. Usturoiul ar trebui folosit sub formă de suplimente.

5. Distruge celulele canceroase

Întărind bariera naturală de apărare al organismului, usturoiul atacă “inamicii” din corp, printre care cei mai problematici sunt celulele ce provoacă cancerul.

Acesta a fost topul 5, dar beneficiile usturoiului nu se opresc aici, iată o completare:

  • Poate calma durerile menstruale;
  • Reglează tranzitul intestinal;
  • Eficient împotriva căderii părului;

Cu toate că usturoiul este atât de util, poate cauza unele disconforturi atunci când este consumat în mod exagerat:

  • Poate provoca balonarea;
  • Afectează mirosul natural al corpului;
  • Alergii;
  • Respirație neplăcută;

Fiți precauți atunci când îl utilizați!

Iată 3 rețete sigure în care usturoiul este elementul definitoriu al gustului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *