Top 4 motive de a face antrenament dimineața

Pentru a avea o viață cât mai lungă și sănătoasă, oamenilor le este recomandată mișcare în fiecare zi. Totuși, există posibilitatea ca în unele zile să nu se poată realiza activitatea, din acest motiv, specialiștii recomandă ca activitatea fizică să fie realizată dimineața. În cele ce urmează, vor fi descrise principalele 4 motive pentru a face antrenamentele dimineața.

Somn relaxant și trezire mai ușoară

Antrenamentul efectuat în mod constant ajută la un somn mai relaxant și odihnitor, dar și la o trezire mai rapidă. Specialiștii recomandă ca antrenamentul să fie realizat dimineața, pentru că obligă persoanele să se culce devreme seara, astfel încât să facă față antrenamentelor din ziua următoare. Totodată, dacă ora de culcare este în jurul orei 22, este cel mai odihnitor somn, iar corpul va fi plin de energie.

Păstrarea încrederii de a continua antrenamentul (consecvență)

Dacă devine un obicei antrenamentul, corpul se va adapta noilor cerințe, persoanele fiind obligate să se culce mai devreme noaptea pentru a putea face față antrenamentelor solicitante. Totodată, după antrenament, starea de spirit se va îmbuntăți, va crește și energia, acestea fiind principalele motivații ale continuării obiceiului.

Oferă energie și ajută la antrenarea creierului

Datorită antrenamentelor, mintea este mai lucidă, se elimină stresul din corp, apare senzația de energie (fiind mai puternică decât energia oferită de o cană de cafea), datorită endorfinelor ce sunt eliberate din corp și a hormonilor. Specialiștii sunt de părere că antrenamentul realizat dimineața contribuie la îmbunătățirea reacțiilor stimulilor externi, iar creierul este oxigenat mai bine, rămâne antrenat, iar memoria este și ea antrenată. Totuși, pentru a avea parte de aceste beneficii, este nevoie de un antrenament realizat în mod regulat, măcar odată pe zi.

Obicei alimentar sănătos și stabilizarea metabolismului

Este recomandată o alimentație sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume, datorită nutrienților necesari corpului. După o activitate fizică, cererea este mai mare din partea corpului și din acest motiv, este recomandat ca antrenamentul să se desfășoare dimineața, încât, după antrenament va urma o masă copioasă. Dacă antrenamentul va avea loc seara și urmează cina, există șanse foarte mari ca antrenamentul să fie inutil, ba chiar să apară câteva kilograme în plus. De asemenea, antrenamentele reglează și metabolismul, ridicând rata metabolismului, arzând mai multe calorii.

Astfel, antrenamentele sunt extrem de benefice, atât timp cât sunt realizate. Totuși, pentru a beneficia pe deplin de exercițiile fizice, este recomandat ca acestea să se desfășoare dimineața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *