Relaxarea măsurilor împotriva Covid-19 în Austria

Începând cu data de 5 martie 2022, va începe un nou capitol pentru societatea austriacă, urmând a fi implementate o serie de relaxări împotriva Covid-19. Pentru că valul provocat de Omicron a fost depășit, barurile și restaurantele nu se vor mai închide la mizeul nopții, iar cluburile de noapte se vor redeschide, un motiv de bucurie pentru tineretul austriac. Datorită faptului că situațiile din spitale nu sunt grave, cancelarul austriac Karl Mehammer a prezentat și ce măsuri vor putea fi luate în viitor, dacă trendul descendent al pandemiei va continua. Toate cele nouă provincii austriece au autonomie în ceea ce privește decizia de implementare a măsurilor împotriva Covid-19.  Cel mai bun exemplu este cel al capitalei Viena, unde primarul a decis cele mai dure restricții, existând numeroase lockdown-uri, ceea ce a condus la proteste violente. Totodată, în viitorul apropiat, primarul va susține o conferință de presă în care va prezenta următoarele măsuri ce vor fi implementate.

Ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein, a susținut o conferință de presă, în care prezenta modul în care se va putea intra pe teritoriul Austriei. Astfel, toți cetățenii care prezintă dovada vaccinării cu schemă completă împotriva Covid-19 sau dovada trecerii prin boală în ultimele 6 luni sau prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, vor putea intra în Austria, în caz contrar vor fi obligați la carantină. Din cauza posibilității apariției unei noi tulpini, ministrul îndeamnă la precauție, pentru că măsurile vor fi luate destul de încet, astfel încât să nu fie vreo problemă sanitară. Acesta a mai adăugat faptul că este necesară profitarea la maximum de perioada verii, când oamenii trebuie să se vaccineze, pentru a nu fi luați în surprindere de o nouă tulpină. Austria este una dintre cele mai slabe țări din Europa de Vest, la capitolul vaccinare. În final, ministrul a prezentat un proiect de lege ce are drept scop renunțarea la obligativitatea vaccinării populației, existând posibilitatea de a se retrage și amenzile acordate pentru refuzul vaccinării. Totuși, pentru a fi siguri de decizia luată, se va face un grup de lucru format din specialiști în drept constituțional și medicină, iar rezultatele discuției vor fi prezentate într-o conferință ulterioară. Ministrul a reiterat faptul că există posibilitatea de reintroducere a restricțiilor, dacă un nou val de Covid-19 va reapărea.

Astfel, Austria își deschide granițele interioare pentru cetățeni, cât și cele exterioare, pentru turiști, fiind a dou țară europeană, după Danemarca, ce implementează măsuri de relaxare.

Sursă: Change in COVID-19 regulations in Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *